mandag 18. februar 2013

Strikkedilla

I Norge er det total strikkedilla, Arne&Carlos, Dorthe Skappel og andre kjente personer har inspirert oss til å plukke opp våre strikkepinner. Mange ser verdien av å lage sine egne ting, da de ikke bare blir av bedre kvalitet med og noe håndlaget som enn vill sette pris på i mange år!
foto tilhører: Ulrikke Lund
I det siste har jeg sett att nydlige Ulrikke Lund har brukt mye fin strikk. Hun er en av Norges største moteambassadører og inspirerer unge jenter til å kle seg mer uttrykksfullt, kreativt og ekstavagant!
Disse bilder er fra hennes blogg, og der ser du en genser som til fasongen minner mye om Skappelgensern, så for å lage Ulrikkes genser trenger du bare å bruke samme oppskrift, men lag den med korte armer og kort runt livet. Perfekt til sommeren. Og hva med å kanske lage den i bomullsgarn? Feks wool cotton eller creative linen fra Rowan, eller Petunia fra Rauma Ull?

Sen har vi og beanies som er blitt så populære. Kanskje dere er kjent med FWSS-lua? Det var den perfekte vinterlua, mange strikket den sjelv av garnet air, fra du store alpakka. Men jeg liker den lua Ulrikke har! Kanske denne blir den perfekte sommerlua? For å lage den trenger du mange tråder garn sammen når du strikker, så du får det perfekte tykke chunky garnet! Prøv feks dobbel tråd av alpaca chunky fra Rowan. Lykke til!



foto tilhører: Ulrikke Lund